Багато українців не хочуть повертатися додому

Чимало українців через війну були вимушені виїхати в інші держави. Звичайно, що деякі громадяни вже починають повертатися. Більшість планує повернутися додому, проте дуже багато наших людей збирається лишатися за кордоном вже назавжди.

Так, підкреслюється, що портал з пошуку роботи rabota.ua провів дослідження. У результаті з'ясувалося, що приблизно 30 відсотків українців, які виїхали за кордон, не планують повертатися жити в Україну після завершення війни. За результатами дослідження "Допомога українським біженцям за кордоном" з'ясувалося, що цифра, яку ми чули від політиків, насправді більша.

Ситуацію прокоментувала керівник проєкту Юлія Гречко. За її словами нерідко причиною громадяни називали давню мрію переїхати в іншу країну: мовляв, зараз якраз є для цього всі умови. Крім того, чимало українців вдома втратили будинки та роботу: тепер в інших країнах знайшли роботу та житло і не хочуть нічого змінювати.

Часто це люди, які займалися тут бізнесом: сьогодні чимала кількість таких українців шукає будь-яку роботу. Крім того, є й мінус для нашої економіки: якщо раніше заробітчани заробляли гроші в інших країнах, то тепер чоловіки можуть заробляти в Україні, а пересилати кошти родинам в інші держави.

"За даними Нацбанку, десь 3 мільярди доларів на місяць відтікає гроші з України", — пояснив фінансовий аналітик, економіст Олексій Кущ.

Варто підкреслити, що зараз в багатьох країнах українці можуть отримати фінансову допомогу та підтримку у пошуках житла та роботи. Крім того,

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що синоптики поділилися прогнозом погоди в Україні на 1 липня.

Також повідомлялося, що Естонія запустила програму допомоги для українців, хто та які виплати може отримати.

Крім того, мобільний оператор Київстар попередив абонентів про важливі зміни щодо інтернету.