Названі країни, куди ще можна виїхати заробітчанам

У багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні, почалась третя хвиля коронавірусної інфекції. Тому, почалася активна кампанія по вакцинації населення у ряді країн. Однак, у зв'язку зі зростанням кількості хворих у деяких країнах, котрі входять в ЄС, ввели обмеження. Названі країни, куди заробітчани ще можуть виїхати, щоб прогодувати свої сім'ї, повідомляє ТСН.

Кордон. Фото: скріншот YouTube-відео
Кордон. Фото: скріншот YouTube-відео

Експерти відмічають, що обмеження у зв'язку з ростом кількості хворих у деяких європейських країнах призведуть до попиту на українських заробітчан.

Крім того, попереду весняно-літній сезон, на який припадає багато сезонних вакансій для польових робіт, тому карантинні обмеження не стануть перепоною для українців поїхати на заробітки.

В рекрутингових агенціях відмічають, що дедалі більше українців цікавляться роботою за кордоном. Які ж роботи в умовах локдауну пропонують, кого шукають роботодавці за кордоном і що треба знати щодо перетину кордону, детально далі.

Як свідчать дані за лютий з сайту з пошуку роботи ОLX, 63% українців, котрі шукають роботу, планують працювати за кордоном. При цьому, кожен третій українець хоче знайти за кордоном роботу на більш тривалий термін, аніж на сезонну роботу.

Попри пандемію, 93% опитаних планують й далі працювати за межами України. 33% опитуваних заявили, що ще не працювали за кордоном, але планують це зробити.

Третина виїжджає за кордон працювати на термін не менш як рік, а то й довше. А 67% опитаних українців їздять на сезонні роботи, які тривають декілька місяців.

Перевірки на кордоні. Фото: скріншот YouTube-відео

Серед українців залишаються популярними країни ЄС. Перш за все, це Польща, далі йде Чехія, трійку лідерів завершує Німеччина. На 4 місці Литва, а на 5 - Словаччина.

Найбільше робітників шукають на виробництво, далі йде будівництво, а на третьому - транспорт та логістика.

Найбільше вакансій публікують щодо роботи на заводах, складах, на виробничих лініях чи на упакуванні товарів.

Щоб виїхати працювати за кордон, потрібно мати, як і раніше, робочу візу чи дозвіл на проживання. Також деякі країни вимагають страховий медичний поліс від COVID-19, негативний ПЦР-тест, а також згоду на проходження обсервації.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що телеведуча Лідія Таран показала мобільний шпиталь в Івано-Франківській області, де будуть лікувати хворих на COVID-19.

Також ми писали, що українців попередили, що через низку причин їх можуть залишити без пенсій.

Нагадуємо, що скоро розпочнеться сезон відпусток, тож багато українців вже придивляються до цін. Що буде з цінами в Одесі та Херсоні, та куди ще можна поїхати відпочити.