В Пенсійному фонді розповіли про роботу приймальних відділень

Серед понад 11 млн пенсіонерів, приблизно 3 млн українців отримують виплати у зв'язку з інвалідністю. В Пенсійному фонді розповіли, що їх приймальні стали ще більш доступними для такої категорії населення. Важливу інформацію розмістила пресслужба в Facebook.

Приймальня Пенсійного фонду. Фото: скріншот YouTube-відео
Приймальня Пенсійного фонду. Фото: скріншот YouTube-відео

У відомстві відмічають, що зважаючи на специфіку своєї роботи, співробітники Пенсійного фонду працюють з різними категоріями населення, в тому числі й з маломобільними. Тому, головним завданням відомства є забезпечення рівних умов відвідування їх відділень усіма громадянами.

Повідомляється, що ще у жовтні минулого року фахівці центру "Безбар’єрна Україна" перевірили одну з приймалень Пенсійного фонду, розташовану по вулиці Бастіонна, 9 в м. Київ.

Фахівці після детального обстеження відмітили, що будівля, прилегла територія та облаштування приймальні всередині й зроблені з урахуванням потреб маломобільних груп населення. Однак, були й зафіксовані ряд недоліків.

Вони створювали перешкоди для відвідування приймальні людьми з інвалідністю. Тому, після результатів обстеження Пенсійний фонд дослухався до думки фахівців та провів відповідні роботи. Відмічається, що були внесені зміни в дизайн та в прилеглу територію з урахуванням потреб маломобільних груп населення.

Пенсійний фонд відзвітував, що ж змінилося:

  • Було встановлено спеціальні універсальні інформаційні покажчики;
  • З'явилося місце для паркування транспортних засобів для людей з інвалідністю;
  • Встановлено нові поручні на сходах та пандусах, що вже були раніше облаштовані;
  • Проведені роботи з контрастного маркування сходів, прозорих конструкцій та інших об'єктів в приміщенні;
  • В туалетних приміщеннях з'явився пеленальний стіл, а також встановлені додаткові поручні на дверях зсередини.

Повідомляється, що ще один аудит був проведений в січні 2021 року і засвідчив, що усі зауваження були виправлені. Тепер приймальня стала більш сучасною та зручною для усіх відвідувачів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Марина Лазебна пообіцяла українським пенсіонерам підвищення виплат до 3500 грн. Однак, для цього потрібно виконати одну умову.

Також ми писали, що с 1 квітня 2021 року підвищується пенсійний вік та почнуть діяти нові вимоги до страхового стажу.

Нагадуємо, що опублікований список причин, з яких українця можуть залишити без пенсії.