Представники НКРЕКП вважають, що тарифи на воду треба піднімати

Представники уряду раніше казали про те, що під час опалювального сезону гаряча вода зростати в ціні не стане, однак в НКРЕКП тепер зробили заяву щодо того, что тарифи на воду в Україні занадто низькі. Про цей йшла мова на зустрічі до Дня води, де тема дискусії була така – «Цінність води та її ціна».

Вода. Фото: YouTube, скрін
Вода. Фото: YouTube, скрін

Так, експерти зазначили, что в нашій країні вода коштує менше 2 відсотків від середніх загальних витрат домогосподарств. Спеціалісти зазначили, що в Європейських країнах вартість цієї комунальної послуги як мінімум удвічі вищий. В результаті представники комісії зауважили, що, за їхньою думкою, таку несправедливу вартість треба терміново виправляти.

Одна з членів Національної комісії з питань регулювання сфери енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій відзначила, що в нашій державі чомусь роботу водоканалів недооцінюють. Через це, вважає експерт, важливо хоча б скоригувати цю сферу щодо обсягу інвестицій. Якщо був би поступовий обсяг інвестицій, який працював би хоча б до періоду стимулюючих тарифів на послуги, підприємства в нашій державі змогли б забезпечити належний рівень обслуговування клієнтів.

Варто зазначити, що коли опалювальний сезон скінчиться, то в ціні може зрости і гаряча вода. Справа в тому, що вартість газу може підійнятися вже в квітні-травні, а цей показник, звичайно, впливає на вартість гарячої води. При цьому представники уряду неодноразово рекомендували тим, хто не може сплачувати комунальні послуги, обов’язково оформлювати субсидії на їхню сплату. До того ж під час карантину багато українців втратили роботу, або стикнулися з іншими фінансовими проблемами.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що у Верховній Раді з'явився законопроект щодо заборгованостей за комунальні послуги. Стало відомо, які штрафи будуть нараховувати українцям.

Також повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики пояснили, з яких причин українцям можуть відмовити в державній допомозі. З'явився повний список.

Крім того, вже з 1 травня в Україні почнуть діяти нові правила щодо купівлі газу. Українцям розповіли, що зміниться в сфері комунальних послуг.