Нове звернення президент до українців

Президент України Володимир Зеленський записав нове звернення. В ньому гарант зазначив, що понад 40 тисяч українців вже евакуйовані з місць активних бойових дій. Далі українські політики та захисники будуть рятувати й інших. Звернення з'явилося на офіційному каналі Офісу президента України.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Також гарант додав, що росіяни саме за наказом бомблять Маріуполь. За словами Зеленського, російські війська також не дозволили містянам отримати гуманітарну допомогу. Крім того, ворог завдав удару по будівні Державної службі з надзвичайних ситуацій. Вийшло дивно: ті, хто каже, що "спасає", насправді шкодить тим, хто дійсно рятує людей.

"Вони зробили це свідомо. Вони мають чіткий наказ тримати Маріуполь у заручниках, знущатися з нього. Постійно бомбардувати, обстрілювати. Це відвертий терор від досвідчених терористів. Світ повинен це знати", – розповів президент.

Крім того, Зеленський звернув увагу на фейки росіян з приводу хімічних лабораторій в Україні. За словами президента, якщо хочеш зрозуміти, що планує робити агресор, подивись на те, в чому він звинувачує інших.

"І що тепер? Що це за звинувачення у підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести "дехімізацію" України? Аміаком? Фосфором? Куди вдарите хімічною зброєю?", – заявив гарант.

Крім того, президент висловив подяку тим європейським країнам, які продовжують нам допомагати. За Україну дійсно виступає весь цивілізований світ!

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду "Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. України допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікаціям, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.