Стало відомо, як українці будуть вступати до університетів у 2022 році

Минулі кілька років абітурієнтам було не дуже й просто через карантинні обмеження. Тепер багато українців будуть вимушені вступати до вищих навчальних закладів та коледжів під час російської агресії. Стало відомо, як це може відбуватися, передає інформаційне агенство Інтерфакс.

ЗНО. Фото: YouTube, скрін
ЗНО. Фото: YouTube, скрін

Так, ситуацію прокоментував міністр освіти України Сергій Шкарлет. За його словами, в Україні цього року зарахування до університетів буде проводитися завдяки спеціальній електронній системі. При цьому іспитів в університеті не буде: це роблять для того, щоб уникнути можливої корупції.

"Механізм буде створено схожим на ЗНО, але без участі дитини. Все буде прозорим, оскільки комп'ютер не бере участі в будь-яких корупційних схемах", – зазначив міністр освіти України.

Варто зазначити, що наразі представники МОН вже розробили відповідний законопроєкт, який стосується екзаменів (ЗНО, ДПА, вступні фахові іспити тощо). За словами Сергія Шкарлета, вже скоро рішення будуть ухвалюватися у Верховній Раді України.

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду"Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. України допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікацій, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.