Президент України звернувся до народу на 127 день повномасштабної війни

З перших днів повномасштабної війни багато людей говорили про острів Зміїний. Головні новини були знову присвячені йому: острів вільний від російських окупантів. Про це та інше у своєму зверненні розповів Володимир Зеленський. Відео з промовою гаранта з'явилося на офіційному каналі Офісу президента України.

Владимир Зеленский. Фото: YouTube, скрин
Владимир Зеленский. Фото: YouTube, скрин

За звільнення острову Зміїний Зеленський подякував всім захисникам. Зокрема, командуванню "Олександрія", розвідникам, бійцям "Альфи", артилеристам та пілотам нашої армії.

Президент пояснив, що Зміїний є стратегічним пунктом, який змінює ситуацію у Чорному морі. Проте Зеленський зазначив, що це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Зате це обмежує дії російських окупантів.

Ситуація на Донбасі лишається надзвичайно тяжкою. Вогнева перевага все ще на боці окупантів. Вони дістали вже все зі своїх запасів. Президент подякував кожному та кожній, хто захищає нас в таких умовах. Це справжній героїзм.

США оголосили про новий документ підтримки України. Йдеться і про сферу оборони. Володимир Зеленський подякував президенту Байдену. Вже скоро нова зброя буде на передових позиціях.

Президент України також провів розмову з федеральним президентом Німеччини. Говорили про допомогу Україні. Також Штанмайєр висловив співчуття у зв'язку з атакою рашистів на Кременчук та інші наші міста.

Відбувся ще один дуже важливий крок: Україна почала експорт електроенергії на територію Європейського Союзу, в Румунію. За словами Володимира Зеленського, це лише перший етап. Завдяки українській електриці може бути суттєво заміщена частина російського газу. Зараз Україна та українці роблять речі, які комусь могли б здатися неможливими.

Водночас в Раді Європейського Союзу завершується голосування Франції. Після цього починає голосування Чехії. Зеленський подякував партнерам, що серед голосувань вони зробили пріоритет на відбудові України.

"Наш пріоритет – і це буде завданням для всіх представників держави – якнайшвидше має бути виконано все, щоб підготувати початок переговорів щодо членства. Урядовці, депутати, дипломати – всі мають працювати щодо цього 24 години на добу сім днів на тиждень. До речі, завтра будуть новини з цієї теми. Українську євроінтеграцію не зупинити", – зазначив Зеленський.

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що президент України Володимир Зеленський несподівано відповів на запитання про здоров'я путіна, що сказав гарант.

Також повідомлялося, що у Міністерстві цифрової трансформації розповіли, чи будуть українцям надсилати повістки прямо у застосунку "Дія".

Крім того, президент України Володимир Зеленський записав важливе звернення до народу, гарант розповів про результати саміту НАТО та про нові обстріли окупантів.