Українцям пояснили, як отримати допомогу на поховання

У разі смерті пенсіонера його родичі можуть отримати державну допомогу на поховання. Йдеться про виплату у розмірі двомісячної пенсії померлої особи. Представники Пенсійного фонду України розповіли, як отримати таку фінансову підтримку.

Деньги. Фото: YouTube, скрин
Деньги. Фото: YouTube, скрин

Виплата, яку дають на допомогу на поховання, у розмірі двохмісячної пенсії. Проте якщо людина була військовослужбовцем, то виплачується допомога у розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Важливо знати, що допомога на поховання не виплачується деяким громадянам. Йдеться про випадки, коли поховання пенсіонера здійснюється коштом держави, пояснили у Пенсійному фонді України.

Для того щоб отримати таку фінансову допомогу, треба звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України. При собі треба мати наступні документи:

  • Документ, який посвідчує особу заявника (паспорт);
  • Заява про виплату допомоги на поховання;
  • Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

У тому разі, якщо пенсіонер помер на території іншої держави, реєструють смерть органи тієї країни, але не передбачається видачі довідки, заявник надає або свідоцтво про смерть, або інший документ.

"Строк звернення за отриманням допомоги на поховання пенсіонера не обмежується", – додали у ПФУ.

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що український борщ визнали у всьому світі, з'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що США доставили в Європу більше газу, ніж росія, з'явилися подробиці.

Крім того, на окупованій території Луганської області в росіян вибухнув склад з боєприпасами.