ЗСУ знищили техніки ворога майже на мільярд доларів

Нещодавно українські військові довели окупантів до "жесту доброї волі": загарбники втекли з острову Зміїний. Тепер стало відомо, скільки втратили техніки вороги лише на цьому острові. Ці суми можуть вас здивувати.

Разбитая техника оккупанта. Фото: Генштаб ВСУ
Разбитая техника оккупанта. Фото: Генштаб ВСУ

Варто почати з того самого "руского корабля", який зараз проживає на дні океану зі Спанч Бобом. Крейсер "москва", яким так пишалися окупанти, доки він не затонув, коштував чимало: 750 мільйонів доларів. Також українські військові знищили ЗРК "ТОР": такий металобрухт окупантів коштує 50 мільйонів доларів.

Також окупанти втратили на Зміїному таку техніку:

  • ЗРК "Панцир С1" – 42 мільйона доларів;
  • Буксир "Василь Бех" – 25 мільйонів доларів;
  • Десантний катер "Серна" – 20 мільйонів доларів;
  • ЗРК "Стріла 10" – 10 мільйонів доларів;
  • Гелікоптер Мі-8 – 8 мільйонів доларів;
  • Радіолокаційне обладнання – 6 мільйонів доларів.
  • Катери "Раптор" – 4 мільйона доларів.

І все це лише на острові Зміїному. Приблизно там російські окупанти втратили техніки на 915 мільйонів доларів.

Варто зазначити, що під час операції звільнення острова наші захисники завдавати потужних авіаударів по позиціях російських окупантів. Це робилося за допомогою бомбардувальників, штурмовиків, винищувачів у взаємодії з артилерійськими підрозділами, армійською та безпілотною авіацією Сухопутних і Військово-Морських Сил, а також підрозділами Сил спеціальних операцій.

Також відомо, що штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м здійснили близько 10 авіаційних ударів на Луганському напрямку: так, льотчики підтримали бойові дії українських військових у Лисичанську.

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву у Верховній Раді.

Також повідомлялося, що з 11 липня в Україні почне діяти новий штраф, з'явилися подробиці.

Крім того, експерти розповіли, які продукти в Україні можуть подорожчати найближчим часом.