Президент України звернувся до народу на 128 день повномасштабної війни

1 липня російські окупанти завдали удару по житловому будинку та базам відпочинку в Одеській області. Про цю трагедію у своєму зверненні розповів Володимир Зеленський. Відео з промовою гаранта з'явилося на офіційному каналі Офісу президента України.

Владимир Зеленский. Фото: YouTube, скрин
Владимир Зеленский. Фото: YouTube, скрин

Президент підкреслив, що окупанти обстріляли трьома ракетами звичайний житловий будинок. Там не було ані військової техніки, ані боєприпасів. Проживало в цьому будинку близько 160 людей. Також зруйнували на Одещині базу відпочинку.

"Я наголошую: це свідомий, цілеспрямований російський терор, а не якісь там помилки чи випадкове влучання ракет. Вбиті чотири людини з однієї родини... Убитий хлопець, 12 років, звали Дмитро... На цей час усього в списку загиблих – 21 людина, близько 40 – поранені. Цифри змінювались і змінюються увесь день, на жаль, кількість загиблих зростає", – зазначив президент.

12 ракет вдарили по Миколаєву. По різних об'єктах. Це все лише за ніч і ранок. Голова держави висловив співчуття всім, хто через атаки росіян втратив своїх близьких.

Володимир Зеленський подякував США за новий пакет допомоги. Він містить потужна системи NASAMS, які суттєво посилить нашу оборону. Також в пакет входять боєприпаси для артилерії. Загалом цей пакет на 820 мільйонів доларів.

"Не менш активно домовляємось і про іншу нову зброю від партнерів – для Донбасу, для Харківської області, для півдня України це потрібно. Робимо все, щоб зламати перевагу окупантів", – додав Володимир Зеленський.

З візитом у Києві був прем'єр-міністр Норвегія. Він обговорював з президентом України нові санкції проти росії. Буде додатковий пакет підтримки під Норвегії на суму приблизно мільярд євро.

Також сформована спеціальна Група з питань міжнародних безпекових гарантій для України. Крім наших дипломатів у групу увійшли представники Австралії, Швеції, США, Великобританії, Франції, Німеччини, Польщі, Румунії, Італії. Очолює групу колишній секретар НАТО Андерс Фон Расмуссен.

Володимир Зеленський провів переговори з лідерами Аргентини та Чилі. Збільшуються політичні зв'язки між Україною та Латинською Америкою.

"Попри війну, попри всі загрози ми не припиняємо наш рух до Євросоюзу. Сьогодні у Верховній Раді я підписав разом зі спікером та нашим прем'єр-міністром заяву щодо європейської інтеграції. Ми зафіксували цим документом, що починаємо рухатись від статусу кандидата до повноправного членства. Я вдячний пані Президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн, яка сьогодні у своєму зверненні до Верховної Ради висловила чітку підтримку України. Ми не будемо втрачати час. Я вірю, що Україна зможе так само енергійно здобути членство, як ми здобули кандидатство", – заявив президент України.

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що український борщ визнали у всьому світі, з'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що США доставили в Європу більше газу, ніж росія, з'явилися подробиці.

Крім того, на окупованій території Луганської області в росіян вибухнув склад з боєприпасами.