Как стало известно, некоторые украинцы заболевают коронавирусом повторно, и даже в третий раз, после чего попадают в больницу. Об этом сообщил глава управления здравоохранения ОГА Тернопольской области Владимир Богайчук. Данная информация была обнародована на страничке Тернопольской областной государственной администрации социальной сети Facebook.

Коронавирус в Украине. Фото: скриншот YouTube
Коронавирус в Украине. Фото: скриншот YouTube

Чиновник отметил, что ситуация с коронавирусом по-прежнему сложная. Причиной является тот факт, что граждане нередко не соблюдают правила карантина, считая, что эта болезнь их не «зацепит». Отсюда и большой приток новых больных. Причем некоторые из них заболевают уже не в первый раз.

Также Богайчук отметил, что наблюдается агрессивность вируса в определенных регионах. В частности, в Монастырском районе области почти все больные находятся в тяжелом состоянии.

Показатель летальности от COVID-19 в Тернопольской области один из самых низких — 1,4%, в Украине — 2,4%.

“В регионе зафиксировано несколько повторных случаев заболевания COVID-19. Есть больной, заболевший уже в третий раз. Мы должны понимать, что даже если переболеем коронавирусной инфекцией, это не защитит нас от повторного заражения”, — подчеркнул Владимир Богайчук.

У Тернопільській області не посилюватимуть карантинні заходи

❗️У Тернопільській області не посилюватимуть карантинні заходи. 📌Таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. ⚠️За останній тиждень найбільше випадків COVID-19 зареєстровано серед жителів Бережанського, Збаразького, Монастириського, Чортківського, Тернопільського районів та м. Тернопіль. 🔎Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш акцентував на важливості дотримання протиепідемічних заходів, зокрема режиму носіння захисних масок й соціальної дистанції. «Важливо, щоб усі жителі області дотримувалися карантинних заходів, які чітко прописані й збалансовані. Це допоможе уникнути масових спалахів захворювання на COVID-19 й убезпечить населення від інфікування», - зазначив Володимир Труш. 🔰Очільник області наголосив на важливості дотримання усіх санітарних й протиепідемічних норм у громадському транспорті, закладах харчування, об’єктах торгівлі, а також на ринках. 🔸«Через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 ще зарано послаблювати карантинні заходи. 31 липня відбудеться вручення документів про загальну середню освіту випускникам навчальних закладів з дотриманням усіх протиепідемічних норм», - підкреслив Володимир Труш. 🔹За словами начальника управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимира Богайчука, завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у медзакладах першої хвилі становить 26,7%. «Станом на сьогодні спостерігаємо погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Тернопільській області. Продовжують хворіти 1075 осіб, з них 144 перебувають на стаціонарному лікуванні, з яких 15 – на кисневій масці, 17 – на кисневому концентраторі. Близько 30 хворих у важкому стані. Це пов’язано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка і виникає через недотримання саме карантинних заходів», - зазначив Володимир Богайчук. 🔺Також він наголосив, що спостерігається агресивність вірусу у певних регіонах. Зокрема, у Монастириському районі майже усі хворі перебувають у важкому стані. ▫️Показник летальності від COVID-19 у Тернопільський області один з найнижчих – 1,4%, в Україні – 2,4%. ✔️«В області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. Є хворий, який захворів уже втретє. Ми повинні розуміти, що, навіть, перехворівши коронавірусною інфекцією, це не убезпечує нас від повторного захворювання», - підкреслив Володимир Богайчук. ✅ Слідкуйте за нашими новинами на інших майданчиках: #Сайт - http://www.oda.te.gov.ua/ #Телеграм - https://t.me/ternopil_ODA #Іnstagram - https://cutt.ly/sp9Gp7Q Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш

Posted by Тернопільська обласна державна адміністрація on Wednesday, July 29, 2020

Ранее на портале «Стена» сообщалось, что институт здоровья США принял важное заявление по поводу коронавируса. Иммунолог Национального института здравоохранения страны Энтони Фаучи отметил, что даже с уровнем смертности в 1% коронавирус будет в 10 раз более смертоносным, чем сезонный грипп. Сейчас данный показатель выше и составляет 2,5%, но в будущем, как предполагает Фаучи, снизится до 1%.

Также «Стена» сообщала, что пандемия коронавирусной инфекции никак не может отступить от нашей страны. После двухнедельного спада заболеваемости показатели начали стремительно расти. Несмотря на это 5 областей Украины за сутки не зафиксировали ни одного нового случая заболевания. Стоит отметить, что с 22 июня в стране действуют новые правила по смягчению карантинных ограничений в регионах. Они должны соответствовать четырем критериям.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram