Кабінет міністрів ухвалив збільшення пенсій ще одній категорії громадян

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання уряду, на якому також було озвучено, кому збільшать видатки на пенсійне забезпечення. Заява опублікована 12 березня на сайті Кабміну.

Гривны. Фото: скріншот YouTube-відео
Гривны. Фото: скріншот YouTube-відео

На засіданні було обговорено заходи, присвячені 35-ій річниці Чорнобильської катастрофи. Денис Шмигаль наголосив на необхідності посилити соціальне та медичне забезпечення людей, які постраждали через аварію на ЧАЕС.

Шмигаль підкреслив, що люди, котрі ризикували своїм здоров'ям заради рятування життя людей з усього світу, варті гідної підтримки з боку держави.

Тому, Уряд затвердив новий план, в якому передбачені видатки людям з інвалідністю, котрі являються учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС або ж постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, постраждалим внаслідок цієї масштабної аварії обіцяють збільшити розмір компенсації вартості продуктів харчування та збільшити видатки на їх щорічне оздоровлення.

До слова, з 1 березня більшості пенсіонерам провели індексацію виплат. Однак, в списку не було чорнобильців. Вказано, що доплати передбачені особам, що втратили годувальника або отримують пенсію по інвалідності.

В цілому ж, доплата до розміру виплат з березня повинна збільшитись як мінімум на 100 гривень. У середньому, за даними Міністерства соціальної політики України, пенсії зростуть на 308 гривень. Розмір індексації виплат становить 11%.

Відомо, що в країні проживає понад 11 млн пенсіонерів, але перерахунок було проведено лише 9,76 млн особам. При цьому, з цієї кількости лише у 7,91 млн розмір виплат був підвищений. У 46,3% виплати виросли лише на 100 грн.

Індексація пенсій. Фото: Пенсійний фонд

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що як вираховують коефіцієнт стажу та чи впливає він на розмір пенсії.

Також ми писали, що в цьому році передбачена ще низка підвищень пенсій, хто може отримати 570 грн надбавки та коли.

Нагадуємо, що Марина Лазебна розповіла, чому Мінсоцполітики пропонує відв'язати від прожиткового мінімуму частину виплат. До парламенту вже направлений законопроєкт. Також міністерка повідомила, що незабаром у пенсіонерів може зрости пенсія до 3500 грн.