Кабмін змінив правила в'їзду в Україну для іноземців

Уряд ускладнив для іноземців в'їзд до України, змінивши карантинні обмеження. Нові правила вже почали діяти. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу, що транслювався в YouTube, розповів деталі.

Аеропорт. Фото: скріншот YouTube-відео
Аеропорт. Фото: скріншот YouTube-відео

В понеділок, 22 березня відбулося позачергове засідання Кабінету міністрів України, де й було прийнято відповідне рішення. Пов'язана зміна правил перетину кордону України для іноземців з погіршенням протиепідемічної ситуації та стрімкого поширення COVID-19.

Незалежно від того, з якої країни прибуває людина, у всіх без винятку будуть вимагати довідку з негативним ПЛР-тестом, що був зроблений не пізніше, аніж за 48 годин до прибуття.

Степанов підкреслив, що цю довідку потрібно мати усім іноземцям, навіть якщо людина прибуває з країни, що відноситься до "зеленої" зони, тобто рівень захворюваності там низький.

Карантинні зміни набрали чинності після утвердження Кабміну, тобто з 22 березня. Голова МОЗ додав, що в країнах Європи такі вимоги діють давно, Україна не є винятком.

Степанов відмітив, що жорсткі карантинні обмеження вводяться в Німеччині, Франції та Польщі. Він додав, що Франція, до речі, теж вирішила використати досвід України та ввела так званий "карантин вихідного дня".

Також Максим Степанов доповів, що вже у всіх регіонах України були підтверджені випадки зараження на британський штам коронавірусу. Він у три рази заразніший за звичний вірус та дуже важко переноситься хворими. Частіше за все, страждають не тільки легені, а й печінка.

На жаль, тільки за минулу добу по країні через ускладнення коронавірусної інфекції не вдалось врятувати життя 333 українцям. На цю мить завантаженість місць у лікарнях складає 55%.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що жителям столиці України повідомили, куди звертатися за довідками в період локдауну.

Також ми писали, що КабМін прийняв рішення щодо роботи громадського транспорту в тих населених пунктах, що потраплять до "червоної" зони.

Нагадуємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, як уряд готовий допомогти бізнесу та людям в регіонах на період дії жорстких карантинних обмежень.