З'явився прогноз погоди на вихідні

Хоча частина України вже опинилася у "червоній" зоні та повинна дотримуватися суворого карантину, а вихідні для таких громадян стали умовними, погода все одно порадує на вихідних більшість українців. Синоптик Наталка Діденко у себе в Facebook повідомила, чого слід чекати від погоди на вихідних, 27 та 28 березня.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео

Жителям регіонів, що опинилися у "червоній" зоні можна вийти на прогулянку до парку або поїхати за місто чи на дачу. Погода у суботу порадує більшість українців сухою погодою.

За прогнозом, лише на Лівобережжі субота, 27 березня видасться хмарним та трішки дощовим днем. На решті території України повинно бути без опадів. Температура повітря також буде у порівнянні з останніми днями теплішою.

Протягом дня у більшості областей очікується як мінімум +8 градусів, а подекуди повітря прогріється й до +13. На Заході України буде ще тепліше - +10...+16 градусів. Водночас у Запоріжжі, а також на Донеччині, Луганщині та в Дніпрі буде від +7 до +9. В Києві у суботу буде без опадів, повітря прогріється від +10 до +12.

Тож перший вихідний порадує більшість українців на відміну від неділі, 28 березня. На територію нашої країни зайде антициклон, який принесе до західних, північних та центральних областей опади у вигляді дощу. Під вечір, фронт дістанеться вже до Одеської області. А ось на Сході України 28 березня повинно бути сухо.

Однак, температура повітря 28 березня залишиться майже незмінною, лише у західних областях стане прохолодніше - +6...+9. В Києві у неділю теж очікується дощ, тому стане трохи свіжіше.

Початок нового тижня, а також останні дні березня пройдуть у більшості регіонів з невеличкого похолодання. А ось уже з середи, 31 березня стане теплішати.

Також синоптик опублікувала карту с прогнозом погоди в Україні на 1 квітня. Діденко відмітила, що якраз у цей день погода буде весняною, очікується сонечко та до +17, тому тепла чекати залишилося недовго.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що перехід на літній час, чи потрібно переводити стрілки годинників українцям 28 березня.

Також ми писали, що в Укргідрометцентрі порадували українців прогнозом, весна все ж таки настане.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки вихідних буде на Великдень 2021 в українців та яку погоду прогнозують синоптики у це велике свято.