З'явився прогноз погоди на весну та літо

Перший весняний місяць майже закінчився, а теплої погоди так і немає. Чи прийде в квітні справжня весна, що нас чекає у травні та чи буде літо жарким На ці та інші питання відповів народний синоптик Леонід Горбань та поділився своїм прогнозом погоди на ці місяці, повідомляє Obozrevatel.

Погода в травні. Фото: скріншот YouTube-відео
Погода в травні. Фото: скріншот YouTube-відео

Народний синоптик відповів на питання, що хвилює багато українців, чому ж у березні було так мало тепла та ми не дочекалися справжньої весни.

За словами Горбаня, все через сніги, що довго не сходили. Хоч й дні були сонячні та теплі у певний час, за їх рахунок прогрівалася земля, а також сходив сніг. Тому на прогрівання повітря вже не вистачало тепла.

За прогнозом народного синоптика, до кінця березня температура буде триматися у межах +11...+13. Опади у вигляді дощу повинні пройти з 28 по 30 березня на території України через прихід ще одного циклону.

Квітень

Почнеться другий весінній місяць в Україні з досить прохолодної погоди, вдень буде +13...+15 градусів. Після 10 квітня потеплішає до +17, але прийде різке похолодання та буквально через декілька днів вже температура опуститься до +8...+10.

Потім з середини квітня повітря вже почне сильніше прогріватися, тому слід очікувати 19-20 квітня вже +18...+20 градусів. В останній тиждень, що передує перед Великоднем традиційно, стає прохолодніше. Крім того, слід очікувати ще й дощі, а також сильний вітер.

Травень

На Великдень, який цього року християни святкують 2 травня, повинен пройти дощ. В перші 10 днів травня, як прогнозує Леонід Горбань, буде досить тепло - +19...+20 градусів.

Потім прийде похолодання, а вже починаючи з 18 травня повітря ще прогріється на декілька градусів та прогнозується +22...+24. До кінця травня народний синоптик прогнозує +25...+27 градусів.

Синоптик зазначив, що незалежно від того, коли святкується Великдень, за ним йдуть хвилі похолодання: на 5-ий, 17-ий та 33-ий день.

Червень

Початок літа буде за прогнозом синоптика не спекотним, а відповідатиме нормі. Слід готуватися, що температура буде коливатися: з 6 по 12 червня буде жарко, а потім повинно стати прохолодніше - від +22 до +25. Така погода повинна протриматися до кінця місяця.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вже у ці вихідні 28 березня Україна переходить на літній час, куди переводити стрілки годинника.

Також ми писали, що Великдень-2021, які традиції пов'язані з цим святом та що не можна робити.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки офіційних вихідних отримають українці на Великдень.