Важлива інформація для столичних водіїв

У Києві вже на цьому тижні скасовується обмеження швидкості руху автомобілів. Нові правила наберуть чинності з 1 квітня. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА у Facebook.

Автомобілі. Фото: скріншот  YouTube-відео
Автомобілі. Фото: скріншот YouTube-відео

З 1 листопада 2020 року на 7 вулицях Києва була дозволена швидкість руху до 50 км/год. Однак, вже з четверга, 1 квітня почнуть діяти нові обмеження, допустима швидкість буде складати до 80 км/год.

Такі правила почали діяти восени, щоб зменшити ризик втрати водіями кермування на слизькій дорозі. Тобто обмеження діяли на осінньо-зимовий період, коли несприятливі погодні умови могли стати причиною дорожньо-транспортної аварії.

Також у КМДА опублікували перелік доріг, де обмеження знімуть вже через декілька днів:

  • Проспект Шухевича від Північного мосту до вулиці О.Бальзака;
  • Вул. Набережно-Рибальска від Гаванського мосту до вул. Електриків;
  • Наддніпрянське шосе;
  • Столичне шосе до вул. Академіка Заболотного;
  • вул. Саперно-Слобідська від вул. М. Грінченка до Південного мосту;
  • проспект М.Бажана від Південного мостового переходу до Харківської площі.

До слова, в Україні з 17 березня почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Цим рішенням посилюється відповідальність за порушення низки ПДР, у том числі й за перевищення швидкості. Якщо водій перевищив швидкість на 20-50 км/год, тепер йому треба сплатити 340 грн, а до цього було 255 грн. За перевищення швидкості понад 50 км/год штраф сягає вже 1700 грн. у порівнянні з минулими 510 грн.

Також якщо водій не надав переваги у русі, йому випишуть штраф на 680 грн, хоча раніше треба було сплатити 510 грн.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що на українських дорогах встановили ще більше радарів для перевірки швидкості TruCAM, оновлено перелік вулиць по країні. Тепер швидкість руху автомобілів вимірюють на 309 ділянках доріг.

Також ми писали, що у патрульній поліції підбили підсумки тижня, як діють нові штрафи за порушення ПДР. Стало відомо, скільки за цей час вже складено протоколів та які правила водії порушують частіше за все.

Нагадуємо, що АМКУ провів аналіз цін на паливо в Україні та порадив АЗС знизити вартість ціни на бензин.