Термін дії карток у метро завершується

До кінця березня, тобто протягом наступних трьох днів жителям Києва потрібно використати поїздки на безконтактних "зелених" картках метро. Про це попереджає КП "Київський метрополітен" у Facebook.

Київський метрополітен. Фото: скріншот YouTube-відео
Київський метрополітен. Фото: скріншот YouTube-відео

Відповідне розпорядження було видане 5 березня 2020 року Київською міською державною адміністрацією. Тож, грошами на картці вже з 1 квітня не буде змоги скористатися.

Крім цього, перестануть працювати й сервісні центри підземки, оскільки стікає термін користування такими картками.

Тому киянами вирішили нагадати, як можна буде сплачувати за поїздки у столичному метрополітені:

  • Kyiv Smart Card;
  • Безконтактно банківською карткою будь-якої платіжної системи;
  • Використовуючи популярні мобільні додатки: Google Pay, Apple Pay, Kyiv Smart Сard;
  • Разовим квитком, що буде містити QR-код. Повідомляється, що він може бути паперовим чи електронним.

Надалі у Київському метрополітені буде діяти QR-квиток або ж слід вже з початку квітня придбати картку Kyiv Smart Card. Для неї передбачена можливість поповнювати її потім поїздками зі знижками.

Кияни також за допомогою цієї картки можуть придбати до 50 поїздок одноразово. У такому випадку можна зекономити приблизно 1,5 гривні на кожній поїздці в метро.

Дізнаватися про усі свої поїздки можна в особистому кабінеті, де попередньо треба зареєструватися. Тобто пасажир буде знати, на скільки поїздок вистачить грошей на картці.

Повідомляється що картку Kyiv Smart Card можна придбати у касі метрополітену або у терміналах самообслуговування, що будуть розташовані у вестибюлі станції метро.

Поповнювати карту можна також в касі, через термінал самообслуговування або ще й через додаток Київ Цифровий.

Як пишуть користувачі мережі, невикористані гроші з картки не можна ані отримати, ані перевести на нову Kyiv Smart Card, що їх дуже обурює.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що стало відомо, як за президентства Володимира Зеленського змінилися ціни та тарифи в Україні.

Також ми писали, що в Києві хочуть збудувати 11 масштабних транспортних багаторівневих розв'язок, з'явився список.

Нагадуємо, що у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, де носити захисну маску або респіратор в містах "червоної" зони обов'язково.