В Києві хочуть ще дужче посилити карантин

З 20 березня столиця України - місто Київ знаходиться у "червоній" зоні. Згідно з постановою Кабміну, у таких містах вводяться жорсткі карантинні обмеження, зокрема призупиняється робота громадського транспорту. Такі обмеження діяли ще на початку пандемії - минулої весни. Однак, цього разу метрополітен та інший громадський транспорт вирішили не зупиняти. Не дивлячись на те, що кияни уже певний час живуть за новими правилами, епідеміологічна ситуація в місті не покращилася. Тому перший заступник голови КМДА Микола Поворозник пригрозив, що у столиці можуть зупинити транспорт, а місто взагалі закрити, повідомляє УНН.

Швидка допомога. Фото: скріншот YouTube-відео
Швидка допомога. Фото: скріншот YouTube-відео

Поворозник заявив, що в столиці склалася критична ситуація. Він не виключив, що через погіршення епідеміологічної ситуації дитячі садочки та школи можуть повністю закрити.

Згідно з рішенням, на дистанційне навчання переходять школярі від 5 по 11 клас, а учні 1-4-их класів продовжують відвідувати школи.

Однак, якщо ситуація не зміниться, в КМДА розглядають варіанти переведення усіх школярів на дистанційне навчання, дитячі садочки закриють, а громадський транспорт все ж таки призупинять.

Поворозник відмітив, що кияни останні дні демонструють не зовсім серйозне ставлення до епідеміологічної ситуації в місті та до виконання карантинних обмежень.

За його словами, у столичних лікарнях за останні два тижні кількість ліжок для хворих збільшилася більше, ніж на 1000 та складає вже 5000 місць. Однак, вони щодня стрімко заповнюються.

Станом на 29 березня в Києві хворіє на COVID-19 51,3 тисячі осіб. За минулу добу додалося ще 400 захворілих, зафіксовано 25 летальних випадків. У цілому по країні ще виявлено 8,3 тисячі нових випадків захворюваності. Однак, такі невеликі цифри пояснюються вихідними. Тому, ситуація більше серйозна. Вже 11 регіонів, включаючи м.Київ потрапили до "червоної" зони.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я поділилися статистикою летальних випадків по регіонах.

Також ми писали, що з 15 червня почнуть видавати паспорт з вакцинації, хто його зможе отримати.

Нагадуємо, що стало відомо, коли вакцину почнуть продавати в аптеках та скільки українців вже провакциновано.