Гарант розповів про плани на майбутнє та закликав росіян йти геть з України

Глава нашої держави Володимир Зеленський потужно звернувся до всіх українців на п'ятий день після вторгнення російських військових в Україну. Відео опубліковано в Telegram-каналі гаранта.

Владимир Зеленский. Фото: Telegram
Владимир Зеленский. Фото: Telegram

Президент почав виступ зі слів про те, що українським героям за цей час довелося пережити стільки, скільки інші народи й за десятки років не бачили. Зеленський зазначив, що українцям довго говорили, що вони неправильні, повинні десятиліттями виконувати "домашні завдання". З цієї причини не вдавалося помітити, на що наші громадяни реально здатні, але зараз вони всі проявили себе на повну.

Український лідер підкреслив, що в розмові з партнерами відчуває їх повагу – українці показали світу, хто вони є, а Росія – якою вона стала. Всього лише за чотири дні російського вторгнення в результаті обстрілів загинули 16 українських дітей, а ще 45 поранені. Кожен обстріл окупантів об'єднує українців і наших партнерів ще сильніше, хоча РФ не вірила в подібну реакцію. Європейці розуміють, що українці б'ються за нашу державу, а значить і за всю Європу, що дає право зробити наступні кроки.

Володимир Зеленський заявив, що звернувся до ЄС для невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Гарант підкреслив, що "це справедливо, це можливо". На цей момент ЄС закрив небо для літаків РФ, а рубль чекає подальше падіння. Через злочинне вторгнення російських військ в Україну Росія зазнає величезних збитків, як ніби "війна пройшлася і по їх території". Президент України зазначив, що вже 4 500 російських солдатів втратили життя і закликав інших кидати техніку і йти з території України, не вірити їх командирам, їх пропагандистам, а просто рятувати свої життя.

Також лідер нашої країни заявив, що звільнить з-під варти учасників бойових дій для того, щоб вони могли спокутувати провину в найгарячіших точках в країні, а з деяких учасників АТО знімаються санкції, оскільки "зараз ключове – оборона". Також Володимир Зеленський підкреслив, що перед виборами говорив, що кожен українець – президент, а зараз так склалося, що кожен з українців – воїн і додав: "Я впевнений, що кожен з нас переможе".

Увага! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі - своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікації, тим самим допомагаючи ворогові!

Також під виглядом біженців ворожі ДРГ ходять по домівках людей і просяться переночувати - дуже важливо перевіряти останні дзвінки в їх телефонах, документи та сторінки в соцмережах!

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що президент України Володимир Зеленский записав нове звернення, гарант розповів і про перемовини, і про нову зарплатню нашим військовим.

Також повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, як треба поводитися на блокпостах.