Як бути з оплатою комунальних послуг у період війни

З 24 лютого в Україні запроваджений воєнний стан у зв'язку з нахабним нападом російських військ на Україну. Вже шостий день українська армія боронить свою землю, але люди залишилися у скрутному становищі. У цей нелегкий час багатьох цікавить, що робити з комунальними послугами, пише "Сьогодні".

Комунальні платежі. Фото: скріншот YouTube-відео
Комунальні платежі. Фото: скріншот YouTube-відео

До введення воєнного положення українцям за несплату за спожиті комунальні послуги могли нараховувати пеню.

Однак зараз більшість українців хвилює питання, як вижити в воєнних умовах та за які гроші вони будуть жити далі, якщо найближчим часом ситуація не покращиться.

Якщо не буде змоги працювати, українцям не буде, чим платити за комунальні послуги. Але, можливо, на період воєнного стану є умови, які дозволяють не сплачувати за комунальні послуги.

У Кабінеті міністрів України нічого не повідомляється щодо цього питання, тому журналісти звернулися за думкою до експертів.

Експерт в області ЖКП Крістіна Ненно радить, якщо у людини немає змоги сплатити за спожиті комунальні послуги, тоді не потрібно хвилюватися з цього приводу.

Вона запевнила, що на період воєнного стану ніякі пені нараховуватися не будуть. Уряд повинен подумати про те, як вижити населенню, військовим у такий скрутний час.

А ось в "Нафтогазі" заявили, що поки не отримали офіційної інформації по цьому питанню, але радять все ж таки по можливості вчасно сплачувати по спожитих ресурсах.

Також в компанії додали, що не мають інформації стосовно роботи банківських відділень чи платіжних систем, через які більшість й сплачує комунальні послуги.

Але можливі тимчасові труднощі з оплатою комунальних послуг. Крім того, пеню не нараховували й до введення воєнного стану, оскільки в країні діяв ще й адаптивний карантин, який ніхто не скасовував.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Резніков попередив українців про можливу нову провокацію.

Також ми писали, що в Києві окупанти прицільно вдарили двічі по телевежі

Нагадуємо, що як працює "Укрзалізниця", важливе попередження для громадян.