Зеленський прокоментував обстріли Харкова та звернувся до українців та світу

В останні дні окупанти не один раз намагалися захопити українське місто Харків. А в вівторок, 1 березня РФ завдавала удару крилатою ракетою прямо по центру міста в Харківську ОДА. Президент України Володимир Зеленський записав чергове відео та прокоментував цю страшну подію. Виступ опублікований на його Telegram-каналі.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео
Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео

Зеленський з жалем та сумом повідомив, що в результаті завданого ракетою удару є десятки жертв, а також багато постраждалих.

Окупанти спеціально ударили по найбільшій площі в Європі, що розташована у Харкові. І не звідкись, а з сусіднього міста, що донедавна вважався братським - Бєлгород.

Президент України заявив, що ці дії сміливо можна назвати терором проти міста та України.

Зеленський заявив, що хоча у РФ заявляють, що не завдають удар по мирному населенню, які цілі були у центрі Харкова?

Він додав, що ці дії ніхто не пробачить та не забуде. Удари по Харкову - воєнний злочин, державний тероризм РФ. після таких подій РФ можна сміливо називати державою-терористом.

Зеленський закликав увесь світ відреагувати на тактику агресії РФ. Він вимагає, щоб всі залучені до цієї ситуації понесли покарання у міжнародних судах.

Також голова держави заявив, що треба захистити Київ. Якщо його не захоплять, тоді буде врятована і вся країна.

Тому, президент України призначив головою Київської міської військової адміністрації професійного військового генерала Жернова Миколу Миколайовича.

Мер Києва Віталій Кличко і надалі буде виконувати свої обов'язки, але у нього буде своя сфера відповідальності.

Зеленський додав, що викликав посла Киргизстану, його країна визнала законними дії РФ, та посла Грузії, чия держава заважає добровольцям відправитися до нашої держави та стати на захист нашої незалежності.

Особливу подяку Зеленський висловив лікарям, які за останні 5 днів врятували тисячі життів. Подякував він й тим українцям, що допомагають продуктами, співробітникам, які забезпечують світлом та газом українців.

Окремо президент України виділив українців, які самостійно йдуть та зупиняють окупантів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Разумков повідомив радісну новину про роботу ВСУ.

Також ми писали, що російські моряки влаштували бунти на кораблях.

Нагадуємо, що Арестович зробив заяву щодо ситуації в країні.