В Росії матері починають скаржитися губернаторам через синів, яких відправили на війну

На російському телебаченні вперто кажуть, що в РФ немає втрат на війні в Україні. При цьому щодня втрати у окупанта збільшуються. Крім того, полонені росіяни нерідко кажуть, що їх начебто відправляли на навчання, а не на війну. Тепер в мережі з'явилося відео, на якому російського губернатора засипають питаннями російські матері.

Українські військові. Фото: YouTube, скрін
Українські військові. Фото: YouTube, скрін

На відео можна побачити, як губернатор Кузбасу відповідає на питання жінок. Ті своєю чергою хочуть дізнатися, де їх сини. Так, жінки зазначають, що насправді їхніх синів відправили не на навчання в Білорусі.

На це губернатор повідомив, що солдатів використовують задля спеціальної операції. Слово "використовують" дуже обурило жінок. Вони почали цікавитися в губернатора, де ж зараз його син (як виявилося, він "вчиться в інституті").

Губернатор заявив російським матерям, що, мовляв, спеціальна операція ще триває. Тому зараз, як він сказав жінкам, не можна одразу критикувати. В результаті на питання жінок про їхніх синів губернатор так нічого й не сказав.

Крім того, стало відомо, що компанія "Укрзалізниця" відкликала вагони-рефрижератори. Відомо, що це пов'язано з тим, що Російська Федерація відмовилась забирати тіла своїх загиблих солдатів. Варто зазначити, що в середньому у війні в Україні щодня гине приблизно 1–1,5 тисячі російських окупантів.

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду "Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. України допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікаціям, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що окупанти завдали удару по Вінниці, президент Зеленський записав емоційне звернення.

Також повідомлялося. що в РФ люди стали виходити на мітинги проти війни, проте вже є затриманні.

Крім того, з'явилася інформація про розкол еліти, яка входить до найближчого круга Путіна.