В ОП підбили підсумки, що відбувається в країні

Позаштатний радник офісу президент України Олексій Арестович поки в ці хвилини вже йдуть переговори між делегаціями України та Білорусі на кордоні повідомив про ситуацію в країні. Відео з його виступом з'явилося в Telegram-каналі Офісу президента.

Олексій Арестович. Фото: скріншот YouTube-відео
Олексій Арестович. Фото: скріншот YouTube-відео

Зокрема, в останні години напруженою ситуація залишалася у двох українських містах - Харкові та Києві.

За словами Арестовича, окупанти вирішили спробувати захопити один з них, але Харків вже у противника вдалося відбити, Київ і область хоч ще й не очистили від усіх окупантів, але там теж ситуація контрольована.

Крім того, поки Путін дав наказ перейти військовим в режим очікування. Але міста все одно під пильною охороною, в ряді міст знову включили сирени через інформацію, що за наказом Путіна можуть в найближчі хвилини випустити ядерні ракети.

Крім того, лідер Чечні Рамзан Кадиров, чиї люди вже під Києвом, вимагає від Путіна дати дозвіл йти в бій і воювати.

Разом з тим з боку Білорусі можуть відправити й десантників. Також в мережі з'явилися дані, що чоловікам стали приходити повістки у військкомат.

Це означає, що Лукашенко може відправити й своїх військових воювати в Україну, а це приблизно до 17 тисяч солдатів. Арестович перейшов на російську мову і звернувся до солдатів РФ і Білорусі.

Він закликав не виконувати наказ Путіна і Лукашенка, не стріляти по мирному населенню і додав, що немає нічого соромного, щоб здатися. Це він звернувся до тих, хто вже перебуває зараз на території України та не хоче продовжувати далі війну.

Також радник президента додав, що в будь-якому випадку Україні скоро прийде допомога від союзників і хоча війна вже триватиме чотири дні з того часу, як вранці 24 лютого були нанесені прицільні вибухи по військових об'єктах і аеропортах по Україні.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що останні дані щодо втрат окупантів в Україні за останні 3 дні.

Також ми писали, що у МВС дали поради, куди повідомляти про дії окупантів і підозрілих осіб.

Нагадуємо, що відрядження Повітряних сил України поділилося хорошими новинами.