У МВС України поділилися важливою інформацією

Кожен українець може допомогти українським правоохоронцям зупинивши окупант. У Міністерстві внутрішніх справ України поінформували у своєму Telegram-каналі, як це зробити.

Смартфон. Фото: скріншот YouTube-відео
Смартфон. Фото: скріншот YouTube-відео

Українці зараз як ніколи горять бажанням допомогти не тільки матеріально, але відстоювати рідну землю.

Громадяни перейшли в особливий режим пильності й повідомляють про те, де помічають пересування військової техніки. Однак, в соціальних мережах така інформація в публічному може тільки нашкодити нашим військовим, а зіграти на руку окупантам.

Тому, в Міністерстві внутрішніх справ України оперативно створили канал в Telegram з чат-ботом, куди потрібно посилати інформацію про те, що:

  • Десь нанесені мітки;
  • Де помічено і куди пересувається військова техніка;
  • Якщо в якійсь місцевості громадяни побачили нерозірваний снаряд;
  • Місцезнаходження диверсантів.

Але варто бути уважними та довіряти тільки офіційним каналам чиновників. Вказується, що окупанти швидко зорієнтувалися і створили такі ж дублікати в кілька штук.

Тому, варто спочатку упевнитися, що ці чат-боти точно створені МВС України. Для цього українцям залишили посилання на сайті відомства і тільки вона є єдиною і підтвердженою.

Таким чином, окупанти не знатимуть, що наші ЗСУ вже отримали інформацію про їх місцезнаходження від українців і їх можна буде оперативно зупинити.

Крім цього, українцям раніше радили на дорогах знімати знаки із зазначенням напрямку в міста та інше, щоб противник не знаючи місцевості міг заблукати.

Повномасштабне вторгнення на територію України російськими військами за наказом президента РФ Володимира Путіна почалося з 24 лютого. Вранці цього ж дня були нанесені авіаудари по аеропортах, а також військових об'єктах. Потім почалося повномасштабне вторгнення в нашу країну з РФ і Білорусі.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що як передати на підтримку армії гроші за вакцинацію, інструкція.

Також ми писали, що проти Путіна і Лаврова введуть персональні санкції.

Нагадуємо, що хакери оголосили війну РФ і особисто Путіну, зламують сайти уряду і викладають у відкритий доступ дані.