Президент Володимир Зеленський записав нове звернення до народу

Володимир Зеленський записав нове важливе звернення. Його президент почав зі слів про те, що зараз українці настільки об'єдналися, що такого не було напевно й за всі 30 років незалежності: зараз народ все переживає разом, зазначив гарант.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Так, Зеленський зазначив, що українці всі разом відчували ворожі удари по площі Свободи в Харкові, в Києві, а також в Бабиному Яру. Бабин Яр – це місце пам'яті понад 100 тисяч людей, яких вбили нацисти.

"Ким треба бути, щоб зробити це місце мішенню ракетного удару?" – поставив риторичне питання Зеленський, коментуючи дії ворога, – "Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту".

Також Зеленський звернувся до всіх євреїв у світі, закликавши їх кричати на весь світ про вбивства мирних людей. Бо у мовчанні, підкреслив президент України, народжується нацизм.

За цей час ми змогли об'єднати Європу на вищих рівнях, зазначив президент. Коли Європарламент аплодував стоячи, це були оплески для всіх українців. Навіть нейтральна Швейцарія підтримала санкції проти російських олігархів та окремих компаній.

Минула ще одна ніч війни і вона була важка. Багато українців були вимушені спати в метро або інших сховищах.

"Рідні мої, настане час, коли ми всі зможемо виспатися, але це буде після війни. Але точно після перемоги", – заявив президент.

Зеленський також закликав українців берегти себе та своїх близьких.

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду "Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. України допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікаціям, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.

Нагадаємо, представники Генштабу ЗСУ повідомили про втрати ворога, цифри збільшуються.

Також повідомлялося, що українцям розповіли, що робити зараз з платіжками за комунальні послуги.

Крім того, акторка Олена Кравець дала українцям важливі поради щодо психічного здоров'я під час війни.