Все больше известных в Украине людей подтверждают у себя коронавирусную болезнь. Популярная ведущая новостей на телеканале 1+1 не только сама заболела, но опасный недуг обнаружен и у ее детей. Кроме того, состояние телеведущей резко ухудшилось.

Маричка Падалко. Фото: скриншот Youtube-видео
Маричка Падалко. Фото: скриншот Youtube-видео

Подробности о течении своей болезни телеведущая новостей Маричка Падалко рассказала у себя в Instagram.

По ее словам, сначала заболел ее 13-летний сын, он приехал с соревнований, жаловался на боли в горле, но у него это быстро прошло. Однако, через время плохо себя почувствовала еще и дочь телеведущей, а затем и она сама.

Проявились типичные симптомы как при гриппе. Однако, самое тяжелое было впереди. Когда, казалось бы, исчезли симптомы респираторной болезни, у Марички началась интоксикация. В таком состоянии ее несколько дней тошнило, сильно болела голова. Как описала телеведущая, это не просто была боль, а “вынос мозга”.

Помимо этого, произошло сильное обезвоживание организма, Маричке пришлось ставить капельницы. Телеведущая отметила, что симптомы напоминали даже не “пищевое” отравление, а очень типичное состояние токсикоза при беременности. Даже вода не усваивалась, что уж говорить о приеме пищи.

Такие же симптомы проявились и дочки, а еще у нее долго держалась высокая температура. Сын же, который вероятно, заболел первым, перенес коронавирус легче всего.

View this post on Instagram

#COVID19 (Частина 2) Почну з хороших новин. Отримали негативний ПЛР-тест старшої доньки. Я теж почуваюся краще, хоча пережила непрості два дні, які полегшила крапельниця. Тест Маші з державної лабораторії цього разу ми чекали вже не 9 днів, а «лише» 6. Це знов таки підтверджує те, що «негативні» ПЛР-тести повертаються швидше. Це навіть видно по заключеннню: ми отримали результат в той же день, що він потрапив на обробку. Минулий раз, коли ПЛР в Маші був «позитивний», він надійшов через два дні від дати початку дослідження зразка, що була зазначена в документі. До речі, інформація в моєму попередньому пості щодо підтвердження тепер одужання одним, а не двома, ПЛР-тестами підтвердилася (фото 2). Що стосується мого самопочуття, то я трохи зарано почала радіти «одужанню». Я вважала, що якщо респіраторні прояви відступили - то це вже початок кінця. Але потім почалася інтоксикація - кількаденна постійна нудота, головний біль (ні, не біль, це винос мозку) і як наслідок зневоднення організму. Це зовсім не схоже на «харчове отруєння», але це один в один як «вагітний токсикоз», хто стикався, чи «морська хвороба». Я і раніше читала про те, що коронавірус проявляється і через шлунково-кишковий тракт, але в мене в пам’яті відклалося, що такі проблеми швидше передвісники COVID-19, а не його прояви. І тільки коли зі мною це сталося, я знов полізла шукати, і виявляється, що це «типовий» перебіг коронавірусу. Тепер я згадую, що коли в доньки минув бронхіт, і загальний стан покращився, як мені здавалося, вона якийсь час відмовлялася від їжі і казала: «Мамочка, не хочу. Мене нудить». Тоді я сприймала скоріше за відсутність апетиту, але тепер її більше розумію. Чому я про це так докладно пишу? Тому що ці симптоми під час хвороби треба якомога раніше розпізнати і почати діяти - одразу подзвонити лікарю. Він, напевно, може порадити щось від нудоти, щоб Ви хоча б могли пити воду і вона не поверталася назад, і щось проти зневоднення. Бо я довела себе до такого стану, що вийти з нього допомогла лише крапельниця. Не повторюйте, будь ласка, моїх помилок. Зараз це вже позаду. Хоча слабкість ще час від часу повертається. (Продовження на фото)

A post shared by Марічка Падалко (@marichkapadalko) on

Примечательно, что муж телеведущей бывший депутат Егор Соболев не заразился на COVID-19, как и их младшая дочь. У старшей дочери ПЛР-тест показал на днях отрицательный результат. Девочка, хоть и перенесла болезнь тяжело, но выздоровела. Маричка поделилась, что и сама чувствует себя намного лучше.

View this post on Instagram

#covid19 Я і двоє моїх дітей захворіли на коронавірус. Син вже здоровий і активний. Ми зі старшою донькою потроху одужуємо. Чоловік і молодша донька не заразилися. За останні два тижні в мене накопичилося багато особистого досвіду через тісний контакт з COVID-19. Я спробувала його систематизувати. І, можливо, комусь він стане в нагоді. ЯК МИ ЙОГО ВИЯВИЛИ І ЯКІ БУЛИ СИМПТОМИ Наприкінці липня наш 13-річний син повернувся з «горлом» з футбольних зборів у Вінниці. Відіспався (він завжди після зборів багато спить, тому ми нічого не запідозрили), попив багато чаю і повернувся до тренувань. Пізніше на горло поскаржилася його сестра (11 р). За кілька днів вона почала сильно кашляти, і я повезла її до найближчої клініки за містом. Діагностували абструктивний бронхіт, призначили інгаляції. Здали ПЛР-тест за моїм наполяганням, бо симптоматично це поки не виглядало лікарям як коронавірус, осоливо через те, все літо дитина бевилазно прожила на дачі. Поки ми чекали на результат аналізу, Маша майже одужала, але за п’ять днів - стрімкій підйом температури до 40,3 і посилення кашлю. Повертаємося до клініки, там тепер підозрюють лівосторонню пневмонію і відправляють на КТ. Я вже на той момент не виходжу на роботу через побоювання, що вдома COVID і повідомляю про підозру свої «контакти», хоча цей діагноз досі ми не знаємо. Коли нарешті прийшов результат тестування доньки і підтвердив COVID-19, перші симптоми почала відчувати я. Знов таки «горло». І ще я багато і неконтрольовано спала. Так миттєво і надовго відключатися можна лише напочатку вагітності. Температура невисока 37,4. Але при моїх стабільних 35,8 - це відчувалося і без термометра. Коли приїхали до мене робити ПЛР-тест, я вже кашляла, було відчуття «стороннього тупого предмета» в грудях, горіло і дуже боліло постійно обличчя. Але наступного дня прийшов «негативний», як не дивно, результат ПЛР-тесту. А лікарі вже діагностували бронхіт і відправили із підозрою на пневмонію на КТ. Одночасно, взяли ІФА-тест на імуноглобуліни igM - це антитіла, що з’являються в розпал хвороби. Аналіз крові їх виявив, але в недостатній кількості для підтвердження діагнозу. Далі за фото і за посиланням у профілі

A post shared by Марічка Падалко (@marichkapadalko) on

Напомним, ранее портал "Стена" сообщал, что телеведущая Оля Фреймут согласилась участвовать в проекте "Танцы со звездами", но у нее вдруг проявились симптомы коронавируса. Несмотря на болезнь, Фреймут все же выступила в прямом эфире популярного танцевального шоу.

Также "Стена" писала, что еще одна пара, решившаяся поучаствовать в шоу "Танці з зірками-2020" призналась о поставленном диагнозе "коронавирусная инфекция". Речь идет об актрисе Дарье Петрожицкой и ее партере Игоре Голуненко.