Україна через обстріли РФ втратила найбільший у світі вантажний літак Ан-225 "Мрія"

У неділю, 27 лютого стало відомо, що в аеропорту Гостомеля, Київської області, який не один раз намагалися захопити окупанти, вибухом знищено вантажний літак Ан-225 "Мрія". Цю новину підтвердив і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

Ан-225 "Мрія". Фото: скріншот YouTube-відео
Ан-225 "Мрія". Фото: скріншот YouTube-відео

Він розмістив фото літака, яким захоплювалися в усьому світі й написав, що РФ, можливо і знищила "Мрію", але не нашу мрію про сильну, вільну і демократичну європейську державу. Наприкінці Кулеба додав, що ми переможемо.

Також більш детально про подробиці повідомили в "Укроборонпромі". Зокрема, за підрахунками компанії на ремонт літака знадобиться 3 млрд доларів і на це потрібно буде чимало часу.

У компанії впевнені, що гроші на ремонт повинна дати країна-окупант. В "Укроборонпромі" готові докласти максимум зусиль, щоб цього домогтися.

Також в компанії нагадали, чим же унікальний Ан -225 "Мрія". Це гігант авіації, який перевозив рекордну кількість комерційних вантажів, він був віднесений до Книги рекордів Гіннеса.

На жаль, як вказується, тепер всі ці опції втрачені. Але все ж літак можна буде відновити та зробити це повинні ті, з чиєї вини все сталося.

Гендиректор "Укроборонпром" Юрій Гусєв теж, як і Кулеба написав, що хоча Україна і позбулася літака" Мрія", але ніхто не відбере у неї надію про вільну від окупанта Україну.

Він додав, що боротися за нашу землю ми будемо до переможного кінця. І коли все закінчиться, Україна добудує власну "мрію", яка вже багато років чекає цього в безпечному місці.

Виявився літак Ан - 225 "Мрія" в аеропорту Гостомеля, оскільки потребував ремонту і з цієї причини його не вдалося вивезти в інше місце.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у Зеленського зробили заяву про ситуацію в країні, а також звернулися до військових з РФ і Білорусі.

Також ми писали, що українська делегація вирушила на кордон з Білоруссю на переговори.

Нагадуємо, що відрядження Повітряних сил України поділилося новиною про допомогу для країни від партнерів.