Українцям обіцяють винагороду за захоплення російської воєнної техніки та полонених

Шостий день українці боронять свою землю після повномасштабного нападу російських військ начебто для "визволення" українського народу. Зараз у багатьох містах України продовжуються напружені бої. Крім цього, сусідня Білорусь теж доєдналася до війни на боці РФ та відправила до Чернігова свої війська. мер міста Чернігів Владислав Атрошенко записав у себе в Telegram-каналі відео з важливим зверненням.

Військова техніка РФ. Фото: скріншот YouTube-відео
Військова техніка РФ. Фото: скріншот YouTube-відео

По-перше, він подякував українським захисникам за те, що вони боронять кордони міста. Але також Атрошенко звернувся до мешканців з пропозицією.

Він пообіцяв тим, хто допоможе захопити або військову російську техніку чи захопити російських солдатів у полон грошову винагороду.

Якщо цивільний громадянин зможе захопити ворожий БТР, він отримає 150 тисяч винагороди, за БМП обіцяють 200 тисяч, за танк - 250 тисяч. За кожного полоненого або вбитого окупанта 300 $.

Речник регіонального управління сил тероборони "Північ" Віталій Кирилов повідомив, що на територію Чернігівської області зайшли білоруські військові.

Також у мережі є відео, як прості мешканці Чернігівщини вийшли на вулицю чинити супротив військовій техніці РФ, перекривши собою дорогу.

Жінки на відео співали гімн України, а чоловік упритул стояв до танків та намагався пояснити окупантам, щоб вони поверталися.

28 лютого мер Чернігова показав, як виглядає його кабінет після потрапляння з території Білорусі "Іскандера".

Ворог не боїться силою з будинків, що розташовані на їхньому переміщенні з будинків силоміць збирати жінок та дітей й використовувати їх як щит для захисту своєї техніки. Така цинічна тактика буда використана у Седневі, повідомляє Суспільне.Чернігів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українців попередили в СБУ, що ні в якому разі не можна робити., це збереже усім нам життя.

Також ми писали, що у ЗСУ показали дані щодо втрат окупантів на шостий день повномасштабної війни.

Нагадуємо, що до уваги батьків, як захистити дитину від травмування під час війни.