Президент Зеленський записав нове звернення

Президент України Володимир Зеленський регулярно виходить на зв'язок та говорить з народом. Так, зранку 6 березня гарант знову записав важливе звернення до громадян. Відео з'явилося на сторінці Офісу президента України.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Так, за словами Зеленського, вночі він знову говорив з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Йому президент український лідер подякував за підготовку нових рішень на підтримку України, в тому числі – й нових санкцій проти країни-агресора. Крім того, голова держави говорив з американськими конгресменами та сенаторами: вони, за словами Зеленського, реально хочуть нам допомогти.

"На чиєму боці світ – той ніколи не впаде у темряві", – зазначив президент України.

Також Володимир Зеленський говорив з прем'єр-міністром Австралії. Австралійцям гарант подякував за моральну позицію щодо російського експорту: не повинно бути жодного порту, де агресор має змогу заробляти, впевнений Зеленський. За підтримку гарант також подякував представників влади Албанії, Ізраілю, Болгарії.

Була розмова також з відомим бізнесменом та інженером Ілоном Маском. З ним, повідомив президент, обговорювали й те, як перемагати сьогодні, а також, яка буде співпраця після перемоги.

Також президент звернувся російською мовою до громадян РФ:

"Граждане Российской Федерации делают такой же выбор прямо сейчас. В эти дни, в эти часы, между жизнью и рабством. Сегодня, завтра, в ближайшую неделю: это время, когда еще можно победить зло без невосполнимых потерь. Когда за позицию грозят увольнением или автозаком, а не гулагом. Материальными потерями, а не расстрелом. Не упустите эту возможность! Социальные сети, друзья, знакомые и не знакомые, коллеги и родственники: вас должны услышать. Мы –украинцы, мы хотим мира.

Граждане России, для вас эта борьба не только за мир в Украине. Это борьба и за вашу страну. За то лучшее, что в ней было. За свободу, которую вы видели. За достаток, который вы чувствовали. Если вы промолчите сейчас, то за вас потом будет говорить только ваша бедность. А отвечать ей будут только репрессии. Не мочите".

Крім того, російські військові, яких взяли в полон, заговорили. Серед них були й пілоти літаків, які бомбили мирні міста в Україні. Гарант повідомив, що військові побачили мапи, плани, схеми окупантів. Зеленський впевнений, що до цієї війни російські загарбники довго готувалися.

"Це не імпровізація. Це війна. Вони готували це вторгнення саме так", – підкреслив Зеленський.

Саме через це, додав президент, багато українських міст вже побачили чисте зло та звірство: так було заплановано. Однак представники України все одно ставляться до полонених, згідно з міжнародними стандартами, підкреслив президент.

Також стало відомо, що окупанти готуються бомбардувати Одесу. Це місто, де росіяни завжди відчували щирість, а тепер готують воєнний злочин. Президент також додав, що українці продовжують хоробро вистоювати. Крім того, влада вже знає, як країна буде відбудовуватися.

"Зараз ще потрібна мудрість. Потрібна воля. Потрібна перемога. Потрібен мир. Мир, щоб зберегти Україну. Слава Україні", – закінчив Зеленський своє звернення.

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду "Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. України допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікаціям, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що стало відомо, на скільки мільярдів українські захисники знищили ворожої техніки, величезні збитки для окупанта.

Також повідомлялося, що у Генеральному штабі ЗСУ повідомили про втрати ворога, цифри зростають щодня.

Крім того, в Гостомелі окупанти вбили 80-річного пенсіонера, знайомий загиблого розповів, як це сталося.