Як українці будуть отримувати виплати під час війни

Під час війни з Росією українці продовжать отримувати пенсії та інші державні виплати, про що вже раніше розповідали в уряді. Тепер представники Міністерства соціальної політики розповіли, як громадяни будуть отримувати свої гроші в нинішній ситуації.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Зазначається, що якщо людина не змінила місце проживання, то вона буде отримувати державні виплати доставкою кур'єром Укрпошти. Якщо ж ситуація в регіоні безпечна, то буде можливість отримувати гроші вже у відділені пошти.

Також під час війни, якщо людина змінила місце проживання, вона зможе отримувати свої виплати й через Ощадбанк без попереднього відкриття рахунку там. Крім того, можна обрати переведення коштів на інше відділення Укрпошти за новим місцем проживання.

Для цього можна скористатися електронним кабінетом на офіційному порталі Пенсійного фонду. Також можна просто зателефонувати на номер 0 800 300 545. У своєму повідомленні (в будь-якому форматі) громадянин надає таку інформацію:

  • ПІБ одержувача коштів;
  • Адреса місця проживання, на яку надходили кошти до війни;
  • Паспортні данні;
  • Номер телефону;
  • Новий спосіб отримання коштів;
  • Нова адреса проживання.

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду"Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. Українці допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікацій, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українські захисники захопили ще більше ворожої техніки, з'явилися яскраві фото.

Також повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський записав нове звернення, що сказав гарант.

Крім того, у РФ деякі молоді хлопці вирішили спалити військкомат, щоб їх не відправили воювати в Україну, з'явилися вражаючі кадри.