Президент Зеленський звернувся до нації на 14 день війни

9 березня російські окупанти завдали удар по пологовому будинку у Маріуполі. На цю тему у своєму зверненні висловився і президент України Володимир Зеленський. Заява гаранта з'явилася на офіційному каналі Офісу президента України.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Так, голова держави зазначив, що те, що окупанти роблять з Маріуполем, – це все за межею звірства. Також президент нагадав, що російські пропагандисти часто звинувачували Україну щодо ставлення до Донбасу. Однак Маріуполь – це також Донецька область. Тепер окупанти показали, яке ставлення в них.

"Дитяча лікарня. Пологовий будинок. Чим вони загрожували Російській Федерації? Що це за країна така – Російська Федерація, яка боїться лікарень та пологових будинків та знищує їх? Там були маленькі бандерівці? Чи вагітні жінки збиралися стріляти по Ростову?", – поставив Зеленський цілком риторичні питання для російських окупантів.

Крім того, президент додав, що зараз влада працює над тим, щоб країна-агресор відчула наслідки своїх дій. Також українські політики працюють над питанням закриття неба. Президент висловив подяку громадянам, які також підіймають цю тему в соціальних мережах, і навіть переконують своїх знайомих з інших країн.

Президент наголосив, що зараз українці повинні повернути сміливість деяким лідерам інших країн, щоб вони зробили те, що треба було зробити ще у перший день війни:

"Або закрити українське небо від російських ракет та бомб. Або дати нам бойові літаки, щоби ми все зробили самі. Пауза без рішення стала вже просто вбивчою", – сказав президент України.

Варто зазначити, що на 10 березня, як повідомив Володимир Зеленський, планують ще "зелені коридори" для евакуацій. Мова йде про такі регіони:

  • Суми;
  • Київська область;
  • Енергодар;
  • Маріуполь;
  • Ізюм;
  • Волноваха;

Варто зазначити, що українці можуть підтримати військовослужбовців. Так, для цього можна відправити пожертву до фонду "Повернись живим". Зробити це можна перейшовши за цим посиланням.

Також громадяни можуть передати українській армії гроші з "єПідтримки". За інформацією Міністерства цифрової трансформації, передано вже понад 200 мільйонів гривень за цією програмою. України допомагають своїм захисникам!

Увага! Російські пропагандисти в соціальних мережах поширюють багато фейків! Не довіряйте будь-якому повідомленню – перевіряйте дані як мінімум в різних джерелах! Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Важливо! Не йдіть в коментарях до російських пропагандистів на кшталт Миколи Баскова і Тіни Канделакі, щоб залишати коментарі! Своїми коментарями ви підвищуєте охоплення їх публікаціям, тим самим допомагаючи ворогові: просто залишайте скаргу про "мову ненависті". У месенджерах і різних чатах не передавайте оперативну інформацію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Сумській області українські захисники знищили ще одну "партію" ворожої техніки, з'явилися кадри.

Також повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, як українці будуть отримувати державні виплати від час війни.

Крім того, російський офіцер в полоні розповів, які задачі їм ставили, дозволяли стріляти по мирних жителях.