Михайло Подоляк детально написав у своєму телеграм-каналі. Наводимо текст без змін: Після стрімкого відступу росіян з київського та чернігівських напрямків, а також якщо аналізувати всі передислокації та концентрації військ окупантів, абсолютно зрозуміло, що РФ зробила пріоритетом іншу тактику - відійти на схід/південь, втримати під контролем об’ємні захоплені території (не тільки в Донецькій та Луганській областях) та потужно там закріпитись…

Нашим партнерам треба, нарешті, зрозуміти, що бажаної для них «афганізації» й тривалого, виснажливого для Росії конфлікту, не буде. РФ піде з усіх українських територій, крім півдня та сходу. Спробує там наглухо окопатися, поставити ППО й тим самим різко знизити втрати своєї техніки та особового складу. Що своєю чергою не дасть можливість організувати дієву (по задуму наших партнерів) партизанську мережу на роки вперед та дозволить суттєво знизити тиск на суспільну думку у РФ емоційною інформацією про масові смерті військовослужбовців. До речі (якщо хтось не зрозумів), «афганізація» - це коли йде саме потужний партизанський опір по всій країні, який завдає агресору великих втрат протягом багатьох місяців чи навіть років і тим самим суттєво послаблює міць армії окупанта. Саме такі дії мали місце при спробі Радянського союзу контролювати Афганістан - афганські партизани роками нищили та послаблювали радянських окупантів. Як наслідок послабили РФ в цілому. Деякі наші партнери вважали, що щось подібне може мати місце в сьогоднішній Україні. Росіяни вважають інакше. Закріпились на сході та півдні й диктуємо жорсткі умови.

Тому без важкої зброї нам точно не обійтися, якщо ми хочемо деблокувати схід та Херсон і відправити росіян якомога далі.